MÄKLAR- & KÖPARINFO

Visningar 

Välkommen till oss. Först en förmaning till mäklare: ställ inte upp dörren med kil eller annan anordning, det förstör vår dörr som har fått repareras flera gånger. 


Kontakta i stället styrelsen (styrelsen@nybodagatan3solna.se) för att få en tillfällig portkod att delge till spekulanter. Den består av en stjärna och 4 siffror, som ni kan välja själva.


Fastigheten

BRF Plåtslagaren nr 1 i Solna är en äkta förening Nybodagatan 3 som bildades i samband med att huset byggdes 1957 och består av 60 bostadsrätter på 12 våningar och en kontorslokal med hyresrätt i markplan. Två hissar finns. Föreningen äger marken och fastigheten. 


Gemensamma utrymmen är tvättstuga, hobbyrum och cykelförråd i källaren, infopunkt i entréhallen, styrelserum  och rum för återvinning av tidningar i markplan samt cykelgarage och uteplats på gården. 


Under årens lopp har ett tiotal lägenheter byggts om och fått både färre och fler rum. OBS. Det åligger säljaren/mäklaren att informera om ursprungligt antal rum och det åligger köparen att vidta särskild besiktning av ombyggnaden.  


Om föreningens ekonomi och avgifter

Senaste och tidigare årsredovisningar finns tillgängliga här.  


Följande avgifter tillämpas:

Pantsättning av lägenhet vid ändring av lån: avgift utgår med 1% av prisbasbelopp.

Överlåtelseavgift vid försäljning eller ägaröverlåtelse: avgift utgår med 2,5% av prisbasbeloppet som belastar säljaren.

Kvartalsavgift är baserad på lägenhetens storlek och läge i huset. Den täcker kostnad för vatten, värme, bredband, TV grundutbud och cykelgarageplats. 


Vanliga frågor från mäklare:


Vilka renoveringar har utförts och planeras?

Se renovering och underhåll.

och verksamhets- och underhållsplan.


Godkänner föreningen delat ägande? 

Ja, förutsatt att ägarna avser att varaktigt mantalsskriva sig och bo i lägenheten. Därutöver görs individuella prövningar.


Planeras förändringar av avgiften?

Från kvartal 1 2024 höjdes avgiften med 15 %. Inga ytterligare höjningar är beslutade i nuläget.


Vart skickar vi ansökan om medlemskap? 

Storholmen "600" Box 56012, 10217 Stockholm.

E-post: info@dwoqdirect.se

Telefon 08-520 252 00 vardagar kl 07:00 - 21:00


Styrelsekontakt 

styrelsen@nybodagatan3solna.se 


Felanmälan och ärenden anmäls via telefon, web eller mail till förvaltaren Storholmen. 


Avgiftsbetalning - kvartalsvis i förskott eller enligt överenskommelse.


Barnvagnsrum - finns i entreplan via källardörren.


Bilparkeringsplats - det finns 17 P-platser, varav  4 laddplatser och 10 med elanslutning för kupévärmare och 6 garageplatser. Det finns även tillgång till drop in laddplatser för medlemmar med el/elhybridbilar efter kontorstid på vår företagsparkering (2 laddplatser). Kölistan sköts av styrelsen, just nu ca 8 personer i kö. Se: garage och p-plats 


Cykelparkering - cykelgarage på gården och cykelförråd i källaren. Mopeder anvisas plats i cykelgaragelängan mot Skytteholmsparken.


El – huset har 3-fas. El-avtal tecknas av lägenhetsägaren. 


Energideklaration - se Energideklaration 


Förråd – 2 st/lgh, eget lås. Märkta med lägenhetsnummer. 


Försäkring - medlemmar tecknar egen hemförsäkring med tillägg  för bostadsrätt. Fastigheten är försäkrad i Länsförsäkringar, försäkringsnr 9036998*20. Förvaltning – Storholmen (ekonomi & fastighetsskötsel). Styrelsen är för närvarande driftansvarig förvaltare.


Hemsida – www.nybodagatan3solna.se


Nyinflyttad får särskild introduktion, muntligt och skriftligt på hemsidan.


Medlemsinfo – via anslagstavla i entrén och hemsidan


Nycklar – lägenhetsnycklar och 3 nyckelbrickor erhålls av föregående ägare. Nycklar till cykelgarage erhålls genom styrelsen.


Porttelefon - anmäl till styrelsen för att bli registrerad.


Portkod - gemensam kod saknas.


Sopor – sopnedkast för brännbara hushållssopor, tidningssåtervinning till höger vid källardörren, övriga sopor och avfall hänvisas till återvinningsstationer i närheten.


TV & bredband I avgiften ingår bredband 250/250 och TV grundutbud av 15 st kanaler digitalt via Telenor. Kapacitetshöjning är möjligt efter individuella avtal.


Tvättstuga tork- & mangelrum – i källaren, manuell bokning.


Vatten, värme – ingår i boendeavgiften.